woensdag 23 november 2011

Wat een leuke, gezellige en spannende tijd!

Wat is er de afgelopen dagen veel gebeurd. Gisterenochtend hadden alle kinderen een schoentje bij zich om in de aula in de Sinterklaashoek te zetten. Meteen om 8.45 uur ging ik met de kinderen naar de aula. We hebben daar de schoentjes weggezet en zijn toen uit volle borst een heleboel Sinterklaasliedjes gaan zingen.

In de loop van de dag gingen er regelmatig kinderen kijken of zwarte piet al iets in de schoentjes had gedaan. Maar nee hoor, er zat nog niets in. Eerst een nachtje slapen dan maar. Vanmorgen stonden de kinderen al vroeg in de aula. Maar........er zat nog niets in de schoentjes. Iedereen was daar erg verbaasd over, ook de juffen. Tot iemand ineens zag dat de vlag weg was, de vlag die voor het raam hing. De pieten hadden onze klas dus niet kunnen vinden. Merel vroeg zich af of misschien de burgemeester van Averecht de vlag had meegenomen. Dat bleek niet het geval te zijn want de vlag werd teruggevonden in het keukenkastje in de klas. Rara, hoe komt die vlag daar??? Juf Femke heeft nu de vlag boven opgehangen. Zouden de pieten deze nacht komen???

De thematafel in de klas wordt steeds mooier. Gisteren bracht Xen weer een mooi knutselwerkje mee.

In de les VLL heeft groep 1 afgelopen maandag het laatste woordje van kern 4 geleerd: hut met de letter u. Groep 2 heeft maandag het woordje een geleerd met de letter ee en vandaag het woordje neus met de letter n.

Gisteren stond ook weer een les uit de methode Leefstijl op het rooster. Deze les had als onderwerp Wil je met me spelen? Waar ging de les over? Speel je graag samen of speel je liever alleen? Wat doe je als je graag wilt meedoen met andere kinderen? En wat voor leuke spelletjes kunnen we samen spelen op de speelplaats?

Maandag was Ibtissam voor het eerst in onze groep. Dat was wel even wennen voor haar. Maar ze werd goed opgevangen door de andere kinderen. We hopen dat Ibtissam zich snel thuis gaat voelen in onze klas.

Afgelopen maandag en dinsdag zijn de oudergesprekken geweest. Femke en ik hebben het heel fijn gevonden om met u te praten. We kijken terug op twee fijne middagen en avonden. Het zijn opbouwende, positieve gesprekken geweest. Dank u wel daarvoor.

1 opmerking:

  1. Femke en Anita, jullie ook bedankt voor het fijne gesprek!

    Fijn weekend!

    Groeten,
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen