dinsdag 27 september 2011

Dinsdag 27 september

We begonnen de dag met allerlei taal- en leesactiviteiten: letters flitsen, een "dictee" met de woordendoos, lezen in het leesboekje, werken in het werkboekje. En verder nog keuzeactiviteiten. Op de foto ziet u Damian in de leeshoek. Merel kijkt belangstellend mee. En Ko zit op schoot.


In de pauze hebben we heerlijk buiten gespeeld. We genieten van het prachtige herfstweer. Na de pauze hebben we met de Swinxs gespeeld (de juf was niet fit genoeg om naar de gym te gaan). Ook liet ik de kinderen deze ochtend kennis maken met de EigenWijsjes. Joanieke mocht als eerste een kaartje trekken.

De rest van de week zal deze spreuk centraal staan.
's Middags hebben we gerekend, geschreven en geknutseld. We zijn al bezig met het voorbereiden van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is Superhelden. Elk kind heeft voor zichzelf een beker gemaakt, we zijn immers allemaal helden. Deze bekers gaan juf Femke en ik ophangen in de klas. Tijdens het knutselen draaide ik liedjes die horen bij het thema Superhelden. U kunt deze liedjes terugvinden op Kinderboekenweek 2011 Yurls

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk om elke dag te lezen wat de kindjes gedaan hebben!!
    Merel vertelt sommige dingen wel ( tijdens het avond eten vertellen we om de beurt aan elkaar wat we die dag gedaan hebben) maar niet alles. Op deze manier blijven we goed op de hoogte.
    Ik hoop er het hele jaar van te mogen genieten en de komende jaren ook als de anderen in groep 3 zitten.

    Sofie

    BeantwoordenVerwijderen