woensdag 21 september 2011

Woensdag 21 september

Vandaag hebben de kinderen weer een nieuw woord geleerd: het woordje een met de letter ee. De kinderen vonden het een "makkie". Maandag hadden ze immers het woordje teen geleerd en daar zit het woordje een in verstopt. Met het klikklakboekje probeerden de kinderen zoveel mogelijk woorden te maken met de ee: vee, ree, reep enz. Ook op de zoekplaat zochten de kinderen naar ee-woorden. Tijdens het zelfstandig werken stond de ee ook centraal. Op de foto ziet u Heidy aan het werk. Zij zoekt naar plaatjes met een ee zoals zeef, meet, veeg enz.

Na de pauze hebben we gerekend. Ik liet de kinderen 6 blokjes zien. Daarna had ik er ineens nog maar 2. Hoeveel had ik er verstopt? 4!!! De kinderen hebben in hun werkboek ook van dit soort sommen gemaakt. Zij gebruikten daarbij ook blokjes. Omdat de rekenles zo vlot verliep, hadden we tijd over. We hebben naar een uitzending van Huisje Boompje Beestje gekeken: Reizen door Marokko.
Elke dag oefenen we met het Veilig & Vlot-boekje. We hebben het cijfer 5 geschreven. Vraagt u de kinderen maar eens naar halsje, buikje, petje op!!! Tot slot nog een muziekles. We hebben het lied In het circus herhaald, we hebben ritme-oefeningen gedaan en we hebben een klankspel gemaakt. De kinderen genoten van de muziekles. Het was een gezellig einde van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten