dinsdag 7 februari 2012

Dinsdag 7 februari

De dag begon met een uitstekende boekenbeurt van Lotte.

Bekijkt u ook onze thematafel eens. Elke dag zijn er wel kinderen die iets meebrengen voor de tafel. Vandaag hebben Babs en Aris weer een prachtig boek meegebracht.
In de les VLL hebben we weer een woorddictee gemaakt, letters en woorden geflitst en gelezen. De les werd afgesloten met het maken van een werkblad. Het onderwerp van dit werkblad was de ng die we gisteren hebben geleerd.
In de gymzaal had mijnheer Gé een circuit klaargezet. Twaalf activiteiten stonden er klaar. Met tweetallen gingen de kinderen langs de verschillende stations. Bij elke activiteit moest je proberen in een halve minuut zoveel mogelijk punten te halen. De jongens en meisjes hebben keihard gewerkt.
's Middags hebben we o.a. een les uit de methode Leefstijl gedaan. De titel van de les was: Bakkie troost, over verdriet en troosten.

1. Gaan als...

Loop door de klas. Je bent jarig.
Loop door de klas. Je mooie cadeautje is kapotgegaan.

Loop door de klas. Je hebt een nieuw computerspel.
Loop door de klas. Het lukt je niet om in een hoger level te komen.

Waar word jij in het echt verdrietig van? Denk je dat grote mensen ook wel eens verdrietig zijn? Waarover zouden ze verdrietig kunnen zijn?

2. Waar gaat deze les over?
Deze les gaat over verdriet. Waar word je verdrietig van?Wat doe je als je verdriet hebt, hoe kun je getroost worden en hoe kun je anderen troosten?

3. Bakkie troost
Een rollenspel. Hoe kun je elkaar troosten?
De klas is verdeeld in tweetallen. Eén van de twee vertelt de ander waarom het verdriet heeft. Dit kind probeert de ander te troosten. Na ongeveer een minuut wisselen de kinderen van rol.

Op welke manieren hebben jullie elkaar getroost?
Weet je nog meer manieren om iemand te troosten?
Wat kan iemand doen om jou te troosten?

Op de foto zien jullie hoe Damian Jan-Willem troost.

1 opmerking:

  1. Goed hoor Anita, om dit soort dingen te behandelen en de kids ermee leren omgaan.

    Groetjes,
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen