maandag 6 februari 2012

Maandag 6 februari

Wat hebben we de eerste dag van de nieuwe schoolweek weer veel gedaan. We begonnen met drie boekenbeurten. Prima gedaan, Chloe, Sylvie en Thomas.

Het Eigenwijsje van deze week is: ik kan het! Dit is zeker van toepassing op de kinderen van groep 3.

In de kring hebben we elkaar onze belevenissen van het weekend verteld. Daarna begon de les VLL. Groep 1 heeft het woordje ring geleerd met de ng en groep 2 heeft het woordje ei geleerd. Vanaf nu praat ik niet meer over groep 1 en 2 want groep 2 is nu helemaal bij en doet met alles al mee met kern 7. Jullie hebben een heeeeeeeeeeeeeeeel groot compliment verdiend. We hebben gelezen en werkbladen gemaakt. Op het einde van de ochtend was het tijd voor de handenarbeidles van juf Jeanne. De kinderen hebben prachtige puiten gemaakt.

Als je naar deze puiten kijkt dan word je vanzelf vrolijk.
's Middags hebben we eerst een half uur zelfstandig werken gedaan. Daarna gaf juf Nienke de schrijfles en de les uit Veilig de wereld in. In deze laatste les hebben de kinderen in groepjes een plattegrond van de klas gemaakt. Op de foto zien jullie de plattegrond die Thomas, Xen en Levy hebben gemaakt. Het was geen eenvoudige opdracht. En ook samenwerken is niet altijd gemakkelijk. Maar dit groepje had het prima voor elkaar.

Gaan we morgen weer zo hard werken, jongens en meisjes? Mijnheer Gé heeft me al verklapt dat we in de gymles een circuit gaan doen. Ik heb nu al weer zin in de nieuwe dag.

1 opmerking:

  1. Wat een mooie plattegrond, goed getekend zeg!

    groetjes,
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen