zaterdag 14 januari 2012

Dinsdag 10 januari

We begonnen de dag met VLL. Daarna stond de gymles op het rooster. We hebben allerlei "oudewetse" spelletjes gedaan zoals Schipper mag ik over varen, De zevensprong en Zakdoekje leggen. De kinderen hadden er veel plezier in. Terug op school hebben we ons fruit gegeten en wat gedronken. Ondertussen las ik een verhaal uit Trefwoord voor. Het laatste half uur van de ochtend stond zelfstandig werken op het rooster. De kinderen werkten hard. Ik heb in die tijd groep 2 het woordje tak met de letter a aangeleerd.
's Middags lieten Levy en haar mama vol trots hun nieuwe hondje Binky zien. We waren er allemaal weg van.

De les Leefstijl had vandaag als onderwerp het vertellen van een verhaal. Eén van de spelen was Het verboden woord. Een kind krijgt een plaatje te zien en vertelt daarna 30 seconden over het plaatje zonder het woord dat op het kaartje staat te gebruiken. Ook mag je geen woorden gebruiken waar het voorwerp in voorkomt. Na het stopteken mogen de kinderen het woord raden.
In de rekenles hebben de kinderen voor het eerst een sommendictee gemaakt. U kunt dit vergelijken met hoofdrekenen. Het waren allemaal erbijsommen t/m 5 die uitgerekend moesten worden zonder rekenrek en liefst ook zonder gebruik te maken van de vingers. In de rekenles hebben de kinderen ook nog sommen gemaakt in hun werkboek. Als ze klaar waren mochten ze voor het eerst werken met rekenspelletjes.
 
Op het einde van de dag nog 20 minuutjes ontspannen in de vorm van vrij tekenen. De kinderen hadden vandaag weer zo hard gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten