maandag 23 januari 2012

Maandag 23 januari

Vandaag hadden we weer een feestje in de klas. Jan-Willem vierde vandaag zijn zesde verjaardag. Eigenlijk wordt hij komende woensdag zes jaar maar omdat de kinderen dan vrij zijn, vierden we vandaag het feest van Jan-Willem. Wat straalde Jan-Willem!!! Hij heeft de hele dag zijn verjaardagsmuts opgehouden. Nogmaals gefeliciteerd, Jan-Willem. Nu (overmorgen) ben je dus 6 jaar!!! Hoera!!!

Vandaag ben ik ook begonnen met "de ster van de week". Een hele week wordt er iemand in het zonnetje gezet. Deze week is dat Angeline. Net als Jan-Willem straalde Angeline ook. Angeline heeft ook een Eigenwijsje getrokken.

Natuurlijk hebben we leuke verjaardagsfilmpjes bekeken. Maar we hebben ook gekeken naar een prachtige aflevering van Koek en ei. Titel van de aflevering was Het eethuisje. Deze aflevering sloot precies aan bij het thema dieren waar we mee bezig zijn. Dank je wel, mama van Babs, voor de tip!
Omdat juf Vera deze week voor het laatst bij ons in de groep is, hebben we haar een tijdje de klas uitgestuurd om iets voor haar te maken.
Op het einde van de ochtend kregen de kinderen een handenarbeidles van juf Jeanne. De kinderen zijn heel leuke hondjes aan het maken. Enkele staan er al op de thematafel.
Vanmiddag heeft juf Vera een heel leuke muziekles gegeven. Daarna hadden we eindelijk tijd voor de verwerking van de les VLL. Groep 1 heeft vandaag het woord ei en de letter ei geleerd. De laatste letter!!! Hiervoor is mijnheer Ron wel even in de klas geweest. Hij moest dit toch zeker weten. Groep 2 heeft het woord hout geleerd met de letter ou. Op het einde van de dag hebben we in het schrijfschrift de deftige ei geleerd. De kinderen kregen een punt voor het schrijfwerk. Dat vonden ze wel heel bijzonder en spannend.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk allemaal weer. Een mijlpaal ook: de laatste letter.
    Sylvie vertelde het al!
    tijd voor weer een feestje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merel vertelde vandaag dat ze allemaal afgestudeerd zijn en binnenkort een diploma krijgen.
    Ze was zo trots!!!!

    BeantwoordenVerwijderen