dinsdag 18 oktober 2011

Dinsdag 18 oktober

De dag begon met een boekenbeurt van Aris. Wat had Aris een leuk boek meegenomen. Hij las voor uit een informatief boek dat aansluit bij kern 3 van VLL. Misschien ga ik de serie voor de klas kopen.



"Juf, doen we de EigenWijsjes?" Sylvie mocht deze week een nieuw EigenWijsje trekken. Ik vind het fijn dat het de kinderen zo aanspreekt. Het EigenWijsje van deze week:




Femke en ik hebben ook een stilteteken afgesproken. Vraagt u er maar eens naar bij uw kind.
Tot 10.10 uur zijn we bezig geweest met VLL: werken met het klikklakboekje, letters en woorden flitsen, wisselrijtjes lezen, in het leesboekje lezen. Tijdens het zelfstandig werken hebben de kinderen vier werkbladen gemaakt in het werkboekje. Dit werk doen ze goed, alleen soms wat slordig.
In de gymles hebben we tik- en balspelletjes gedaan. Terug op school hebben we ons fruit gegeten en de les VLL afgemaakt.
's Middags begonnen we met een dictee op de letterdoos. De woordendoos hebben we gebruikt in kern 1 en 2. De letterdoos gebruiken we in kern 3 t/m 6.


We hebben gerekend en geschreven. In de schrijfles hebben de kinderen de deftige oo geleerd. Moeilijk hoor!
In de tekenles hebben de kinderen een herfstmandala gekleurd. Ik plak de werkjes in de tekenboeken. We zijn ook begonnen met het verven van een boom in de herfst. De helft van de klas heeft hiervoor een beurt gehad. Vraagt u aan de kinderen maar eens hoe ze die boom gemaakt hebben. Dat hebben we op een heel speciale manier gedaan.

1 opmerking:

  1. Syl vertelde idd dat ze een kaartje had mogen trekken. Broer en zus waren ook heel benieuwd wat het dan precies was. Goed en leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen