vrijdag 7 oktober 2011

Donderdag 6 oktober

Wat hebben we vandaag weer veel gedaan. Merel startte de dag met een boekenbeurt. Ze las voor uit het boek "dag poes". Goed gedaan, Merel!



We hebben controletaak 1, 2 en 3 gemaakt van kern 2. Na deze toetsbladen hebben we een opdracht gemaakt bij een kleurplaat. Wat heeft Aris er een mooi schilderij van gemaakt.



Terwijl de kinderen met deze opdracht bezig waren, kon ik de toetsbladen nakijken. Wat hebben de kinderen het goed gedaan. Drie toetsbladen met in totaal........4 fouten!!! Goed gedaan, jongens en meisjes!
Na de pauze hebben we een bladzijde geschreven. We hebben de m, r, s, v, p en aa herhaald. Op de foto kunt u zien hoe de kinderen hun best doen op het schrijfwerk.




In de rekenles heb ik met 8 kinderen de begrippen 2 meer en 2 minder herhaald. De andere kinderen hebben zelfstandig gewerkt.
's Middags hebben we eerst gekeken naar aflevering 7 van Leesdas Lettervos Boekentas. Daarna hebben we gerekend. Het laatste uur stond in het teken van de Kinderboekenweek. Ik heb het prachtige prentenboek Frederick van Leo Lionni voorgelezen. We hebben er twee liedjes bij geleerd. Verder had ik bij twee stukjes uit het verhaal muziekfragmenten. De kinderen mochten bewegen op die muziek. De kinderen vonden dit leuk om te doen.

1 opmerking:

  1. Sylvie heeft vol enthousiasme verteld hoe het verhaal van Frederick ging en ook wat ze moesten uitbeelden. Leuk hoor. Om dat dan ook hier terug te lezen.

    Fijn weekend alvast juf!

    BeantwoordenVerwijderen