donderdag 13 oktober 2011

Donderdag 13 oktober

Vandaag hebben de kinderen het woord poes geleerd met de letter oe. Met het klikklakboekje hebben de kinderen in tweetallen woorden gemaakt en gelezen. Tijdens het zelfstandig werken werden werkbladen gemaakt met als onderwerp het nieuwe woord en de nieuwe letter. Na de verplichte opdrachten kunnen de kinderen ook nog kiezen uit een aantal keuzeactiviteiten. Wat had Kevin veel woorden gelegd op de magnetische letterdoos. Het opruimen was wel heel veel werk.



Na de pauze hebben we gerekend en geschreven. In de rekenles zijn we bezig geweest met splitsen en in de schrijfles hebben de kinderen de deftige n geleerd.
De middag begon met een boekenbeurt van Kay-dee. Goed gedaan, Kay-dee!




We hebben gekeken naar aflevering 8 van Leesdas Lettervos Boekentas. In de rekenles zijn we bezig geweest met het in de juiste volgorde zetten van getallen b.v. 4, 2, 8 wordt 2, 4, 8. Volgende week donderdag krijgen de kinderen een eerste rekentoets. Het is een toets die hoort bij de methode. Opdrachten in deze toets: het afmaken van een getallenlijn, 2 meer, 2 minder, splitsen en getallen in de goede volgorde zetten. Op het einde van de dag hebben de kinderen een tekening in hun tekenboek gemaakt bij het prentenboek Frederick van Leo Lionni.
Zie ik u morgenochtend om 11.30 uur? De kinderen zullen u met veel plezier hun werkstukjes laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten